Danny Bongers & Daniel Melis

“Met je handen mooie dingen maken, waarvan je het resultaat ziet en geen dag die hetzelfde is, dat is het mooie van het werken in het groen”, vertelt Daniel Melis, voorman bij idverde Realisatie, vestiging Roermond. Danny Bongers, Daniels’ collega, sluit zich daar helemaal bij aan. “Het werk is heerlijk afwisselend, zo ben ik nu stronken aan het frezen voor nieuwe herplant van bomen, maai ik over een maand graspercelen en geef ik in de zomer extra water.”

Danny Bongers

Als machinist heeft Danny eigenlijk helemaal niet zoveel met groen, maar des te meer met het werken in de buitenlucht. “Ik heb altijd loonwerk gedaan met grote (landbouw)machines en daar ben je dag en nacht aan het werk. Ik heb drie kinderen en een prachtige vrouw en wilde daar meer tijd mee kunnen doorbrengen. Sinds drie jaar werk ik bij idverde NL en deze baan past daarbij veel beter.”

Dat zo’n ‘traditionele mannenwereld’ als het groen niet doet aan parttimewerken is dus ook een fabeltje. Zowel Danny als Daniel werken vier dagen en genieten daardoor van hun familie en vrienden. Dat past ook bij het FIT-programma van idverde NL, waar werk-/privébalans één van de thema’s is.

Dat je ook aan de slag kunt in het groen, met een andere achtergrond, laat het verhaal van Daniel zien: “Ik ben thuis opgegroeid op een tuindersbedrijf met paprika’s. We hadden veel paarden en ik rij vanaf mijn zesde (springsport). Op mijn 12e begon ik met een bijbaantje als hovenier, maar voor mij was het toch de opleiding paardenhouderij die me het meeste trok. Hierna ben ik thuis en op andere stallen gaan werken, maar uiteindelijk heb ik toch voor het groen gekozen. Een carrièreswitch waar ik nog steeds erg blij mee ben. Na mijn werk ben ik overigens nog steeds tussen de paarden te vinden. Ik train ieder weekend nog tussen de drie en zes paarden die zodra ze opgeleid zijn op wedstrijd kunnen. Zo heb ik heb beste van twee werelden.”

Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn er veel mogelijkheden. Daniel: “Op mijn 22ste, na een half jaar in Australië te hebben gereisd, kwam ik via mijn neef Tom Wolters bij idverde Realisatie terecht. Vanaf dat moment heb ik mooie stappen kunnen zetten. Ik heb mijn vrachtwagenrijbewijs op zak en ben onlangs geslaagd als SVS Inspecteur Spelen 2-ster. Ook ben ik nu in opleiding tot voorman, waarbij ik me vooral richt op aanlegwerken.”

Daniel Melis
Blij worden van...

“Goede machines, die ons (soms) zwaar werk gemakkelijker maken of uit handen nemen, daar word ik blij van en dat is bij een grotere organisatie als idverde NL geen probleem, aldus Daniel.“ ”Doordat idverde NL een grote organisatie is, heb je voldoende materiaal en middelen ter beschikking.” Danny werkt als machinist voornamelijk alleen, maar vindt dit erg fijn: “lekker buiten je eigen ding doen en daar je voor de volle 100% voor inzetten. Daardoor ga je iedere dag met enthousiasme aan de slag”.

Daniel werkt als voorman veelal in een team. Deze week zijn ze op een nieuwe school begonnen. ”We werken ook veel voor kinderdagverblijven, nu zijn wij bezig met de renovatie van een peuterspeeltuin. Super leuk, want we vernieuwen het (kunst)gras, de zandbak, maken een blotevoetenpad en een waterspel. Als we een mooi werk als dit opleveren, dan heb je echt voldoening van je werk. Je bent trots omdat je ziet hoe blij de kinderen zijn en hoe heerlijk ze spelen. Dan kan mijn dag niet meer stuk.”

Over idverde NL

idverde NL is een gevestigde naam in de groensector. Met ruim 500 medewerkers werken wij landelijk vanuit een twintigtal locaties. In Limburg is idverde Realisatie vertegenwoordigd met twee vestigingen, naast vestiging Roermond en vestiging Venray werken wij ook vanuit steunpunt Stein-Elsloo. Onze klanten zijn onder andere zorgorganisaties, kleine en grote bedrijven, recreatieparken, sportverenigingen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en verschillende (semi-)overheden. idverde NL bestaat uit: idverde Realisatie B.V., idverde Advies B.V., idverde Bomendienst B.V. en idverde Nederland B.V. Sinds eind 2018 zijn wij onderdeel van de internationale idverde groep.