idverde Bomendienst

Heb jij passie voor bomen? Beschik je over technische kennis van bomen, hun groei- en standplaats? En ben jij inzetbaar als boomspecialist? Dan biedt idverde Bomendienst jou een prachtige uitdaging.

Wat doen we?

idverde Bomendienst bestaat al ruim 50 jaar. We staan bekend om onze brede kennis, expertise en innovatieve aanpak. Dagelijks voeren we uitdagende en spraakmakende projecten uit. Van boomtechnisch advies over monumentale bomen bij Paleis ’t Loo (stille getuigen van 300 jaar monarchie) en de aanleg van het klimaatarboretum in Almere i.s.m. TU Delft tot de verplanting van tientallen eiken langs de N366 in Groningen en de injectie van iepen in Den Haag.

Wie zijn jouw collega’s?

Bij idverde Bomendienst werken zo’n 40 personen verdeeld over 3 expertises: specialistische boomverzorging, boomtechnisch advies en boomziekten- en aantastingen. Onze medewerkers hebben één ding gemeen: ze zijn allen gedreven en apetrots op hun werk.

Specialistische boomverzorging

Dit team pakt uitvoerende taken op en werkt door heel Nederland. Soms ook in het buitenland. Denk aan specialistische werkzaamheden als: planten, snoeien en verplanten van bomen met bijvoorbeeld een verplantmachine, maar ook groeiplaatsverbetering en zorgvuldige nazorg.

Boomtechnisch advies

Dit team adviseert over allerlei thema’s die bij bomenbeleid en -beheer komen kijken. Ook voeren zij boomveiligheidscontroles, taxaties, Bomen Effect Analyses en nader onderzoek uit. Deze experts werken met het softwareprogramma i-Tree en brengen zo de baten van bomen in kaart.

Boomziekten- en aantastingen

Dit team richt zich op het onderzoek naar en de bestrijding van ziekten en aantastingen in bomen en hoe deze te voorkomen. Neem de eikenprocessierups en de problematiek die daarbij komt kijken. Ook het injecteren van iepen met DutchTrig® en het delen van kennis over en de verkoop van dit vaccin behoort tot de taken van deze boomspecialisten. Zij werken in binnen- en buitenland.

Werk als boomspecialist aan de meest bijzondere projecten

Trekproef voorspelt stabiliteit en breukvastheid bij bomen
Deze witte kokertjes meten de verkoeling door bomen in de stad
Bomendokter, geef die iep een (gr)iepprik!

Opleidingsmogelijkheden

idverde Bomendienst investeert in haar medewerkers. Wil jij opleidingen volgen? Dan kan dat, zowel intern of extern. Via onze idverde Academy volg je interessante cursussen. Heb je wensen voor opleidingen? Maak ze kenbaar! Dankzij onze ruime opleidingsmogelijkheden kun jij je ambities waarmaken.

Veel eigen inbreng

We verwachten best veel van je. Je krijgt hierdoor direct mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je zult snel leren waar je sterke punten liggen en op welk vlak je jouw carrière invulling wilt geven. Hoe dan ook maken we een echte boomspecialist van je. Een expert in ons vakgebied.

Prettige werksfeer

Bij ons houden we van een open en gezellige werkvloer. Eentje waar we samen hard werken, maar ook ontspannen. Een werkplek waar deuren voor elkaar openstaan en je dus zomaar bij iemand binnenloopt of andere ‘vakidioten’ tegenkomt. Deze informele bedrijfscultuur zorgt voor een prettige werksfeer.

Projectorganisatie

Bij ons ben je veelal zelf verantwoordelijk voor de uitvoering, administratie en nazorg van een project. Hierin leer je veel van je collega’s, want er is altijd wel iemand die je helpt als je er zelf niet uitkomt. Omdat er veel bij jezelf ligt, deel je zelf je tijd in en wissel je kantoor en buitenwerk af. We werken veel in drukke, stedelijke omgevingen en gaan uitdagingen aan die dit werk met zich meebrengt. Verwacht dynamische, mooie projecten.

Word onze collega!

.. en wie weet maken wij binnenkort ook van jouw project een toffe video: