Saskia Wielenga

'Er sloeg direct een vonk over: hier wilde ik werken!'

Na haar studie Bos- en Natuurbeheer aan de universiteit van Wageningen werkte Saskia Wielenga enkele jaren bij een adviesbureau en bij Rijkswaterstaat. Via een project bij die laatste werkgever komt ze in contact met idverde NL. “Een vonk sloeg over. Daar wilde ik ook wel werken!”

Saskia vertelt dat ze altijd met de natuur bezig is. Ze merkt hierdoor dat ze bij Rijkswaterstaat ‘niet helemaal op haar plek’ zit. “Ik kende idverde NL (destijds nog BTL) vanuit een gezamenlijk project. Dat was zo’n positieve samenwerking dat ik op enig moment vol enthousiasme heb gesolliciteerd toen ze een vacature voor adviseur Ecologie hadden.” Waar ze eerst misgrijpt, kan ze enige tijd later toch starten als adviseur Vergunningen.

Kansen krijgen

Eenmaal werkzaam binnen de organisatie werkt Saskia zich snel op van adviseur Ecologie tot projectleider Ecologie. “Ik heb vrij vroeg mijn ambitie uitgesproken om door te willen groeien. Ik kreeg daarvoor de kans. Ik heb veel te leren gehad als projectleider. Zeker in het begin. Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen en kreeg ik de ruimte me te ontwikkelen.”

Geen dag is hetzelfde

Haar werk is divers. “Ik heb altijd wel ergens een overleg met een van mijn teamleden over een project, een werk- of capaciteitsplanning of over hun ontwikkeling. Ook spreek ik regelmatig met opdrachtgevers over de voortgang van onze projecten. Vanuit mijn kantoorfunctie vind ik het heerlijk om een bijdrage te leveren aan de projecten die mijn collega’s buiten uitvoeren. En ik vind het heel leuk om offertes te maken. Waarom? Omdat je samen met klanten de strategie voor een project uitdenkt en zo grote invloed hebt op het werk en het eindresultaat. Je bent een kennispartner voor de opdrachtgevers en werkt nauw met hen samen om tot het beste eindresultaat te komen.”

Positieve drive

“Sinds ik hier werk, weet ik dat ik op mijn plek zit”, glimlacht Saskia. “Het komt enerzijds doordat we met onze projecten bijdragen aan de waarde van groen en de groene leefomgeving in Nederland. Anderzijds doordat ik mag samenwerken met collega’s die dezelfde drive hebben om het beste uit onze projecten te halen. We zijn bovendien toonaangevend in ons vakgebied. Dat maakt me ook wel trots.”

Saskia heeft het gevoel dat ze dagelijks impact kan maken. “Hoe klein mijn rol binnen projecten soms ook is. Ik word er ontzettend blij van om opdrachtgevers onze plannen voor te dragen of met hen de resultaten ervan te bespreken. Je toont op zulke momenten dat we daadwerkelijk bezig zijn om de wereld elke dag een beetje groener en biodiverser te maken. Daar krijg je gewoon nooit genoeg van.”