Pim Laarhoven

''Elke dag is hier uitdagend en waardevol!''

Van de afvalindustrie naar de groensector. Die overstap was wel ‘even wennen’ voor Pim Laarhoven toen hij in 2020 bij idverde Realisatie aan de slag ging. Onze enthousiaste projectleider van de vestiging Roosendaal neemt je graag mee in een willekeurige werkdag.

“Ik ben het levende bewijs dat je zonder ‘groene ervaring’ uitstekend aan de slag kunt bij idverde NL. Natuurlijk helpt het wel als je een achtergrond in het groen hebt. Maar ik heb het geluk dat hier veel specialisten rondlopen die me graag vertellen over hun vakgebied of een handje helpen. Het belangrijkste is dat ik operationeel en administratief onze groenprojecten leid. Naast kantoorwerk, kom ik veel bij klanten en bezoek ik graag onze projectlocaties.

In de ochtend

Vooropgesteld, geen werkdag is hier hetzelfde. Deze ochtend starten we als team met een korte briefing. We bespreken de projecten die we vandaag gaan uitvoeren. Ook kijken we even naar de weersverwachting. Het weer kan immers van invloed zijn op ons werk.

Als de hoveniers en boomverzorgers naar hun werklocaties zijn vertrokken, begint mijn bureauwerk. Ik loop de mailbox na, controleer de weeklijsten of het werk goed is geregistreerd en kijk of er meerwerk is. Vervolgens maak ik werkbonnen en stuur deze naar onze administratie, die het werk aan de klant factureert. Tot slot maak ik de weekstaten voor onze klanten op en regel ik dat het werkrooster voor volgende week passend is.”

Klantbezoek

Na een paar uurtjes administratie bezoek ik twee opdrachtgevers. De eerste is op locatie. We spreken over de aanleg van een groen en gezond bedrijvenpark bij een distributiecentrum. Het volgende gesprek is online en gaat over het onderhoud van gemeentelijk groen. Beide projecten bespreek ik op een later moment met onze groenexperts, voorman en werkvoorbereider. Zo weet ik zeker dat we het beste werk tegen de juiste prijs leveren.

Complimenten voor het team

Tussen de twee besprekingen door bezoek ik een basisschool waar we een speelplaats in het groen aanleggen. Alles verloopt volgens planning en de opdrachtgever geeft complimenten over de grote betrokkenheid die mijn mensen laten zien. Die pluim ga ik uiteraard met mijn team delen als ze straks terug zijn op onze vestiging! Op de terugweg bekijk ik op een andere werklocatie hoe mijn team met een grote kraan bomen plant op een bedrijfsterrein. Ik heb mijn laarzen en helm in de auto liggen en kan het niet laten even van dichtbij mee te kijken bij dit indrukwekkende werk. Wow, we maken echt het verschil met onze projecten!

Een goed geoliede machine

Als aan het eind van de middag iedereen weer terug is in Roosendaal ruimen ze hun materialen op en bereiden ze hun werk en gereedschappen voor de volgende dag alweer voor. Wat een goed geoliede machine is het hier toch! Net voordat ik mijn laatste mailtje over een verlofaanvraag van een collega en ons aanstaand personeelsuitje wegwerk, ontvang ik een akkoord op een eerdere offerte. Met een grote glimlach rijd ik terug naar huis: weer een mooi groenproject in het vooruitzicht. Zo is elke dag hier uitdagend en waardevol!