Peter Hesselink

‘Werkplezier staat voorop'
Peter Hesselink werkt bijna 25 jaar bij idverde NL. “Ik ben in al die jaren nog nooit met tegenzin gaan werken.”

Direct na afronding van zijn studie Bosbouw & Cultuurtechniek in 1984 startte Peter als opzichter/uitvoerder bij een civiel/groenbedrijf. Jarenlang realiseerde hij in het hele land de mooiste civiele werken. In 2000 ging het bedrijf op in BTL, wat inmiddels onder de naam idverde NL opereert. Peter stapte onlangs ook over naar ‘daktuinen’. “Ik vind het geweldig om op hoogte de dicht bebouwde omgeving te vergroenen en klanten te helpen bij hun wens om te verduurzamen. Het geeft me veel voldoening.”

‘Het verschil maken’

Niet alleen de inhoud van het werk spreekt Peter aan, ook de sfeer op de werkvloer. “Plezier in het werk staat voorop. Dan haal je namelijk het beste uit jezelf en je werk. Zelf ben ik in al die jaren bijna nooit met tegenzin gaan werken. Natuurlijk straal je die positiviteit in zekere mate ook uit op je mensen. En hoewel niet elke vestigingsmanager hetzelfde is, werken we bij idverde NL wel allemaal volgens dezelfde kernwaarden: medewerkers mogen het verschil maken, met hun kennis en creativiteit.”

Peter waardeert het dat zijn werkgever openstaat voor nieuwe ideeën. “Als je wilt sparren over de inhoud van je werk of nieuwe inzichten wilt delen, word je zeker gehoord. idverde NL omarmt innovaties en wil hiermee ook vooroplopen. Ze groeit nog steeds in de markt. Dat geeft mij energie.”

 

Flexibele werkdagen

Bij idverde NL krijg je als medewerker volop mogelijkheden om door te groeien, stelt Peter. “Onze werkgever denkt mee met de nieuwe generatie die liever minder uren werkt en flexibel invulling geeft aan de werkdag. Ik vind het wel zonde als jonge mensen van baan naar baan hoppen. Het gras lijkt elders soms groener. Maar diverse collega’s heb ik na een kortstondig uitstapje weer zien terugkeren. Zelf ben ik het levende bewijs dat je lang kunt blijven hangen als je op je plek zit.”

Over een paar jaar zou Peter eigenlijk met pensioen moeten. “Dat zie ik niet zitten. Ik kan nog steeds het verschil maken. Bijvoorbeeld door kennis aan de jonge collega’s over te brengen of een luisterend oor te bieden. Ik voel me ook zeker niet te oud om zelf nog nieuwe dingen te leren. Ik moet er niet aan denken om mijn werk los te laten. Het bevalt me veel te goed hier.”

Wil jij ook het verschil maken met groenprojecten en klanten helpen bij hun wens om te verduurzamen?

Word de collega van Peter

Projectleider

  • Heerenveen
  • 32-40 uur
  • HBO
  • Vanaf €3812,- p.m.