HomeVan stagiaire naar Adviseur Beheer

Van stagiaire naar Adviseur Beheer

Marjolein Roffel
Marjolein Roffel

Adviseur Omgevingsbeheer
T: 06 82 81 78 84

Stel mij een vraag

Begin september 2018 zijn wij als twee afstudeerders bij idverde advies, vestiging ’s-Hertogenbosch binnengekomen. Dit om te werken aan een opdracht omtrent belevingsgestuurd beheer in de openbare ruimte. Als studenten van Van Hall Larenstein met afstudeerrichting management buitenruimte (strategisch en tactisch beheer)werden wij hier erg enthousiast van.

De gemeente Neder-Betuwe en Avri hebben ons de mogelijkheid geboden om in samenwerking met idverde aan deze opdracht te werken. Bij ons afstuderen werden wij begeleid door onder andere Dirk-Jan Heil. Na uitvoerig onderzoek te hebben gedaan naar het onderwerp beleving en hoe dit gemeten kan worden, hebben wij een belevingsschouw ontwikkeld. Hiermee is de beleving wat betreft het beheer van de openbare ruimte bij de inwoners van Dodewaard gemeten. Dit werd enthousiast ontvangen door zowel de gemeente als de bewoners zelf.

idverde-Academy

Naast de samenwerking met de werkgroep van de gemeente, hebben wij ook de methodiek kunnen testen tijdens de idverde-academy. Dit was zeer nuttig om uiteindelijk het eindproduct scherp en betrouwbaar te krijgen. Daarnaast was wethouder Van Someren erg enthousiast en nodigde ons uit voor een lunch om de voorlopige resultaten en de werkwijze van de belevingsschouw toe te lichten. Met de resultaten uit de belevingsschouw kunnen beheermaatregelen voorgeschreven worden die direct ook de beleving van de respondenten weerspiegeld. Daardoor kan er nu op beleving beheerd worden. Doordat de methode op verschillende statische vlakken is getest, is er een betrouwbaar product gecreëerd. Daarnaast is de methode veelzijdig en inzetbaar voor alle vragen/wensen die een gemeente binnen het beheer van de openbare ruimte heeft.

Trots

Wij kijken terug op een leerzame periode met een eindproduct waar wij trots op zijn. Hier zijn wij dan ook voor beloond met een mooie 8. Na deze afstudeerperiode gaan wij beide verder studeren: ik (Berend) start met de kopstudie ‘Docent en kennismanager groene sector’ in Wageningen en ik (Marjolein) met de minor ‘Adviseren’ op de HAN in Arnhem.

Adviseur & Beleid

Nu het afstuderen samen met Berend erop zit, ben ik sinds april begonnen bij idverde als Adviseur Omgevingsbeheer. Op dit moment nog parttime, in verband met het afronden van mijn studie, maar na de zomer start ik fulltime. Ik werk mee met zowel de vakgroep Beheer als Beleid om te kijken waar ik mij na de zomer ga aansluiten, maar ik kan je zeggen dat het een lastige keuze is! Het werken in beide vakgroepen is veelzijdig: van het meewerken aan bewonersavonden, schrijven van groenbeleid en beheerplannen tot aan organisatieadvies omtrent het beheer. Hierdoor is het een lastige keuze, maar zeker geen vervelende, want wat ik ook kies: ik heb het erg naar mijn zin. Zeker met alle leuke collega’s om mij heen!

Groei ook uit van stagiair(e) tot groene specialist bij idverde