Home“Héé kleine tuinkabout… Werk eens door!”

“Héé kleine tuinkabout… Werk eens door!”

Joost Duin
Joost Duin

Projectleider
T: 06 83 28 34 09

Stel mij een vraag

Ik krijg vaak de vraag wat mijn werk als projectleider nu zo leuk maakt. Ik zeg dan altijd dat het zien ontstaan van mooie buitenruimtes mijn werk veel voldoening geeft. We maken prachtige groene projecten. Maar soms zit er een pareltje bij, zo eentje uit onverwachte hoek. Niet omdat het ontwerp nou zo bijzonder is of omdat het te verrichte werk zo complex. Het zijn de mensen die je ontmoet.

Realisatie buitenruimte bij ASVZ

In mei 2020 zijn wij (idverde Realisatie, vestiging Haaren) gestart met de realisatie van de buitenruimte bij ASVZ in Udenhout. ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Ze ondersteunen bij het wonen en de dagelijkse gang van zaken.

Je zou zeggen; leuk project maar erg bijzonder ook niet. Dit soort projecten hebben wij regelmatig. Maar dit keer was er Jimmy en hem zal ik nooit meer vergeten. Jimmy is een 23-jarige jongeman die op het terrein in Udenhout woont. Hij vond het machtig interessant al die mannen met machines en stond met zijn neus overal bovenop. Zo hadden we ook regelmatig een Unimog (een Duitse kleine vrachtwagen.) op hetwerk staan van Mercedes, en laat dit nou net het favoriete merk van Jimmy zijn. Jimmy stond dan ook vanaf de start van de klus vooraan. Hij kon vanwege de coronamaatregelen niet naar zijn dagbesteding. Voor veel bewoners van ASVZ een lastige periode vanwege het gebrek aan structuur en zingeving. Al snel kwam dan ook de vraag of Jimmy de jongens in de aanleg mocht helpen. Na toestemming van zijn ouders, ASVZ en onze vestigingsmanager kreeg Jimmy kleding werkkleding en werd hij één van de jongens. Prachtig vond hij het. Iedere dag ging hij vol enthousiasme aan het werk. Wat we niet hadden verwacht was dat hij iedereen goed aan het werk zette en het nodige commentaar gaf als er in zijn ogen niet werd doorgewerkt; Héé kleine tuinkabout…. Werk eens door”. Uiteraard ging dit gepaard met flink wat stemverheffing, zodat het hele terrein hoorde dat het werk niet opschoot. Ineens lag het werktempo van de mannen een stuk hoger en de projectleider was tevreden met wat hij zag. Een bekende uitspraak van Jimmy was; “Vrijheid is een volgetankte Mercedes!” Jimmy zelf werkte ook hard door en met zijn grappen en uitspraken lag iedereen regelmatig plat van het lachen. Op de laatste dag hebben onze werkmannen Jimmy een goodiepakket gegeven en ook mocht hij zijn werkshirt houden, Jimmy was beretrots.

Om heel eerlijk te zijn hadden we nooit gedacht dat die ietwat luidruchtige jongen die zich vanaf de start van dit project overal mee bemoeide dit project boven de andere projecten uit zou tillen. Onze jongens hebben echt genoten van de samenwerking met Jimmy en ik had me als projectleider nooit zo’n goede ondersteuning kunnen indenken. Wat een topgozer is die Jimmy.

Wil jij ook werken als projectleider of bij onze vestiging in Haaren?