Zef Hermans

''Biodiversiteit is voortaan de norm’'

Zef Hermans wist na zijn studie Biologie aan de Universiteit Utrecht niet direct wat hij wilde worden. Via via kwam hij bij idverde NL terecht. Als adviseur ecologie coördineert hij nu projecten rondom het thema biodiversiteit.

Van biologie naar biodiversiteit

“Ik ben eind 2017 gestart als junior ecoloog. Al snel kwam ik erachter dat ik graag ingewikkelde zaken uitzoek en dat kantoorwerk beter bij me past dan veldwerk. Bij idverde NL kun je beide doen.” Zijn voorkeur leidde hem naar projectcoördinatie en uiteindelijk tot de rol van adviseur, waar hij in 2020 in stapte.

Zef zijn carrièrepad is een voorbeeld van de ruimte die idverde NL biedt om te groeien en te specialiseren in een richting die bij je past. “Op enig moment merkte ik dat mijn werk als projectleider een beetje repeterend werd. Ik wilde iets nieuws proberen, vooral rondom het thema biodiversiteit. Mijn teamleider stelde voor dat ik mijn specialisatie zou maken van biodiversiteit. Dat doe ik nu met veel plezier.”

‘Biodiversiteit is voortaan de norm’

Biodiversiteit wordt een steeds belangrijker thema, zowel binnen idverde NL als in de bredere samenleving. Zef merkt dat het onderwerp niet langer een ‘extraatje’ is, maar een integraal onderdeel van veel projecten. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel collega’s actief bezig zijn met biodiversiteit. Het wordt nu echt de norm in onze projecten.”

Dit weerspiegelt ook de bredere trends in Europa, waar regelgeving steeds meer bedrijven verplicht om duurzaam te ondernemen. “Door de focus op biodiversiteit, draagt idverde bij aan een groenere en duurzamere wereld, wat niet alleen een positieve impact heeft op de natuur, maar ook op de ontwikkeling van medewerkers en de samenwerking met klanten.”

Commerciële kwaliteiten

Zef benadrukt dat werken bij idverde NL niet alleen gaat over een groen hart, maar ook over commerciële kwaliteiten. “We werken bij een adviesbureau, dus onze adviezen moeten wel van meerwaarde zijn. Tegelijkertijd zorgen we samen voor het verbeteren van zaken die belangrijk zijn, waaronder biodiversiteit.”

Bij idverde NL heeft Zef de ruimte om projecten te coördineren en zich te richten op nieuwe thema’s, zoals natuurinclusief bouwen. Dit heeft volgens hem een grote impact op het succes van projecten: “Door al in de aanbestedingsfase bezig te zijn met biodiversiteit, kun je in de realisatiefase veel meer bereiken.”

Rondvaart Binnendieze Den Bosch met collega's van verschillende vakgroepen
Trotse medewerker

Zijn werkdag bestaat uit het coördineren van verschillende projecten. Soms werkt hij aan een natuurvisie, andere keren schrijft hij adviezen over natuurinclusief bouwen. Wat hij het leukste vindt? “De afwisseling en het werken met verschillende collega’s vanuit andere vakgroepen. Met hen lever ik een bijdrage aan een mooiere wereld. Verder heb ik de kans om samen te werken met collega’s uit verschillende landen en disciplines. Ik ben echt wel trots dat ik deel uitmaak van dit bedrijf.”

Wil jij ook het verschil maken voor de biodiversiteit in de samenleving?

Word de collega van Zef

Adviseur Ecologie

  • Meppel
  • 32-40 uur
  • HBO/WO
  • Vanaf €3309,- p.m.

Adviseur groenbeheer

  • Meppel
  • 32-40 uur
  • HBO
  • Vanaf €3309,- p.m.